Portal sakura.si uporablja piškotke (eng. cookies), da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Več informacij o piškotkih..
Se strinjam
Ne strinjam

Japonska manualna terapija / masaža

Kaj je Yumeiho?
Japonska terapija yumeiho je manualni sistem zdravljenja, ki je sestavljen iz gnetenja in pritiskanja na določene točke, mišice oz. mehka tkiva, in manipulacije sklepov, da se kosti in vretenca hrbtenice čim bolje namestijo. S tem se v celotnem telesu ustvari ravnotežje in boljši pretok oz. cirkulacija energije. Terapija je sestavljena iz sproščanja mehkih tkiv in natančnih dinamičnih pritiskov ter nameščanja kostno-sklepnih struktur.

Popolna kombinacija tehnik starodavnega Vzhoda in modernega Zahoda, ki sprošča telo, namešča kostne strukture in raztaplja čustvene blokade
Japonska yumeiho masaža je naravna, holistična metoda zdravljenja, ki združuje najboljše prakse Vzhoda in Zahoda: šaolinsko masažo, akupresuro, tradicionalno tajsko masažo, tuina masažo, limfno drenažo in refleksologijo. Njen izvor sega v znameniti kitajski šaolinski samostan, kjer so budistični menihi razvili edinstveno metodo celostnega zdravljenja. Njihov cilj je bil, da sprostijo fizične napetosti in prodrejo v globlje plasti bitja – v čustvene rane in mentalne blokade, na katere smo navezani, v strahove, jezo, žalost ... v resnične vzroke za motnje v telesu.
Tisočletno tradicijo znanjaje kot izhodišče uporabil japonski terapevt Saionji Masayuki, ustanovitelj zdravljenja, ki ga je v 70-ih letih prejšnjega stoletja poimenoval yumeiho, kar v prevodu pomeni »premikanje življenjske energije«.
Yumeiho terapevt obravnava celo telo, ugotavlja,kje je zastala energija, odpravlja boleča mesta in odkriva vzroke bolečine.

Glavni cilj terapije
Glavni cilj terapije je popraviti položaj medenice in pravilno namestiti hrbtenico, s čimer se aktivirajo samo obnavljajoče energije telesa, kar jih spodbudi k vračanju v ravnovesje. To dosežemo tako, da najprej sprostimo napetost mišic oziroma mehkih tkiv, ki podpirajo naš skelet, in potem pravilno postavimo sklepe celega telesa. Če se namreč mehka tkiva zmehčajo in sprostijo, se lahko kosti in sklepi lažje namestijo v pravilen položaj. In obratno, če se kostno-sklepne strukture postavijo v pravilen (funkcionalen) položaj, se tudi mišice, vezi in tetive sprostijo iz zategnjenega položaja.

Potek terapije
Yumeiho masaža traja približno eno uro. Stranka je v času masaže oblečena v udobna oblačila, najbolje v bombažna oblačila, ki ne omejujejo gibanja. Ne glede na težave, s katerimi ljudje pridejo, terapevt vedno obdeluje celotno telo, saj na ta način vzpostavlja pretok energije in spodbuja celostno zdravljenje. Z gnetenjem in pritiskom na akupresurne točke vzdolž meridianov se zmanjšuje napetost mišic oziroma mehkih tkiv, kar je pogoj za ustrezno namestitev hrbtenice in celotnega okostja. V tem uvodnem delu masaže se prodira v najgloblje ravni podkožnega tkiva, s čimer se istočasno izvaja tudi limfna drenaža. Ko se stranka popolnoma sprosti, terapevt preide na nastavljanje kosti in sklepov v pravilen položaj.

Nepravilen položaj medenice
Največja pozornost v yumeiho masažije namenjena popravljanju položaja medenice, znotraj katere se nahaja pomemben energetski center (znan kot TanTien, Hara ...) človeškega telesa. Danes vemo, da ima vsaka oseba v večji ali manjši meri dislocirane kosti medenice in bokov, kar je posledica prehoda skozi ozek porodni kanal. Ta anomalija sčasoma povzroča resne težave s hrbtenico, ruši ravnotežje v telesu, preprečuje pravilno delovanje notranjih organov in lahko privede do številnih bolezni. Cilj zdravljenja je vrniti središče telesa - medenico v idealen položaj, v katerem je telo simetrično, kjer so mišice in tkiva mehki in je kroženje krvi ter življenjske energije nemoteno.

Delo na čustvenem telesu
Yumeiho terapevt pristopa k vsaki osebi na individualen način in gre v terapiji le toliko globoko, kot se je oseba pripravljena odpreti. S senzibilnim pristopom se ustvarja zaupanje in se vzpostavlja stik z emocionalno ravnjostranke, kateratako začne(od)puščati pozabljeno žalost, jezo, strah ... Naša telesa so pogosto skladišče občutkov, katere smo v nekem trenutku potisnili na stran, da bi lažje preživeli neko travmo ali neprijetno izkušnjo. Tekom terapije lahko pride do ozaveščanja in spuščanja čustev, ki so bila več let, lahko tudi več desetletij, ujeta v telesu. Cilj yumeiho terapevta je pomagati stranki, da se osvobodi nepotrebnega bremena na različnih ravneh svojega bitja.
V poglabljanju tega delikatnega procesa je lahko zelo koristna metoda karmične diagnostike, ki nam pomaga pri pravilnem razumevanju in ozaveščanju vzrokov težave, ki jih imamo.

Komu se priporoča yumeiho masaža
Yumeiho masaža je odlična korektivna metoda, ki dosega odlične rezultate pri raznolikih težavah s hrbtenico. Učinkovita je pri glavobolih in migrenah, bolečinah v mišično-kostnem sistemu, skoliozi, kifozi, lumbagu, išiasu, pri ukleščenih živcih, športnih poškodbah, boleznih notranjih organov, pri slabi prekrvavitvi in raznih tegobah sodobnega življenja. Primerna je za otroke, nosečnice, športnike ...Priporoča se kot preventiva pri vzdrževanju zdravja, vitalnosti in kakovosti življenja v vseh pogledih. Koristna je za krepitev imunskega sistema, razstrupljanje telesa in odpravo posledic stresa. Yumeiho masaža pomaga vzdrževati visoko raven življenjske energije, pozitivno razpoloženje, elastičnost telesa in duha ...


Cena masaže: 35 eur.

Masažo izvaja Roman Strojnik.