Portal sakura.si uporablja piškotke (eng. cookies), da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Več informacij o piškotkih..
Se strinjam
Ne strinjam

S Jelenom Jonke u Saharu 10 dana


Maroko. Putovanje u sebe


Maroko.

Tako blizu, pa vendar daleč.
Maroko je ena najbolj kontrastnih dežel v Afriki. Nasprotja najdemo že ob prvem stiku z deželo, ko iz modernega dela mesta preidemo zidove starih medin. Na drugi strani se zdi, da se je ustavil čas. Filmska arhitektura, slikoviti riadi, prebivalci v djelabah - tradicionalnih oblačilih, barvarne usnja, krotilci kač. Pisana sta prav tako narava – od zelene Mezete čez gorsko atlaško verigo pa vse do širne puščave in njenih prebivalcev. Prav poseben pečat puščajo prav slednji, predvsem večinski Berberi ali pa, kot sami sebe imenujejo, svobodni ljudje. Da je ime upravičeno začutimo takoj ob srečanju z njihovim svobodnjaškim duhom, katerega so oblikovale prostranosti gorovja in puščave njihove dežele.
Sahara. Pot v Timbuktu.
Osrednji ter glavni del potovanja se bo odvijal v saharski puščavi. Od njenega obrobja se bomo prek oaz in mimo kasb podali do enih najlepših sipin, kar jih puščava premore, Erg Chagaga. Pot nas bo vodila po starih karavanskih poteh, katere so obvladovali modri možje, Tuaregi. Tudi mi se odenemo v modro barvo in popeljemo s seboj kamelo. Dosegli bomo kraje, katere danes obiščejo le redki. Tam, daleč stran od sveta, ki ga poznamo, začutimo pravo moč puščave. Od žgočega sonca do zvezdnih cest. Nepredstavljive tišine do notranjih vzklikov k preseganju obstoječega.
Jelena Jonke. Potovanje v sebe.
Dodano vrednost nosi strokovno delovanje Jelene Jonke, kar jača potovalno moč in nudi možnost osebne transformacije. Ker je rdeča nit potovanja predvsem delo na sebi, je potovanje pripravljeno tako, da si na začetku in koncu potovanja pogledamo glavne poudarke dežele, skozi katere lahko začutimo tudi veličastje prostrane puščave, v kateri preživimo večji del poti in izkoristimo tudi njeno energijsko podporo za samozdravljenje in prestopanje lastno postavljenih mej nemogočega.

Jelena Jonke Strojnik je po izobrazbi umetnostna zgodovinarka, terapevtka karmične diagnostike in Tai chi učiteljica 'Šole notranje poti'. Z možem Romanom vodita Sakura center, center alternativnega zdravljenja. V zadnjih desetih letih se intenzivno ukvarja z ozaveščanjem in proučevanjem energij ter kako le-te v obliki naših misli in čustev vplivajo na naše splošno stanje. Poglobljeno raziskuje vzroke za nastajanje različnih tegob in bolezni ter načine za njihovo odstranitev. Pri delu se poslužuje učinkovitih tehnik in poti, ki koristijo pri preventivi in zdravljenju bolezni. Svoje znanje prakticira skozi delo z ljudmi na individualnih terapijah, večdnevnih intenzivnih programih v sklopu Sakura centra ter na potovanjih in v Šoli karmične diagnostike. VIŠE


S Jelenom Jonke u sinajsku pustinju 9 dana

Prijavnica


Pustinjski tabori, puni pansioni

• doživite Mojsijevu priču prijelaza preko sinajske pustinje
• osjetite sinajsku energiju i sebe u njoj
• dozvolite si potpuno povlačenje u sebe i otvorite se dubokim promjenama


Da li ste se ikada poželjeli uputiti na putovanje kroz koje bi uspostavili kontakt sa nekom udaljenom Zemljom, a ujedno iskoristili vrijeme za duboko upoznavanje sebe? Da li vas zanima kako baš pustinja može pomoći istinskom suočavanju sa samim sobom i najdubljoj transformaciji?

Sinajska pustinja je jedna od najljepših pustinja ovog planeta. Već samo doživjeti je, stopiti se s njom i u njenoj nepomičnoj veličanstvenosti napuniti se novom energijom i nadahnućem, razlog je za odlazak u pustinjsku avanturu koja je pred vama. To je pustinjsko povlačenje u umirujuće i iscjeljujuće sinajske energije koje se prožimaju sa prirodom, a boravak u njoj, preuzima nas u potpunosti. Cjelovito putovanje pustinjskoj avanturi dodaje neprocjenjiv doprinos osobnom razvoju. Uz stručno vodstvo Jelene Jonke imate priliku kroz 8 dana posvetiti se temeljitom radu na sebi, te otkriti i razrješiti blokade i uzroke tegoba koje vam ne dozvoljavaju kvalitetan život. To nije samo putovanje, to je izuzetna pustinjska bajka koja se odvija kroz treking, to je putujući teatar u kojem svatko ostvaruje svoju vlastitu, a ujedno zajedničku priču. Što smo otvoreniji i spremniji na sudjelovanje, više ćemo doživljavati. Više stvari će nam se pokrenuti, učinci će biti cjelovitiji, dublji ... Svjesni smo činjenice da na cilj možemo doći samo pomoću vlastite svijesti, snage volje i razumijevanja. Svatko uvijek stigne, ali svatko na svoj cilj. Cjelovito putovanje je poslastica baš za svaku od naših pet razina. Naše tijelo će uživati hodajući po prekrasnoj pustinji i blagotvornoj suhoj vrućini. Osjećaji će biti ushićeni nad ljepotama pustinje koja se neprestano mijenja u svakom dijelu dana. Razum će uživati u opuštenosti i zanimljivim novim temama punim izazova. Duša će uživati u slobodi, prekrasnim energijama i igrivoj (neobaveznoj) dinamici, a duh će kroz meditaciju i ulazak u sebe izaći iz strogog nadzora naših ograničenja. Skoro na granici istinitog, kako za realiste tako i za nepopravljive romantike. Ako želite, priča ovdje može završiti... ali samo da znate, to je jedno od putovanja koje sa povratkom kući tek počinje... VIŠE


S Jelenom Jonke v Jordanijo 8 dni


Potovanje v sebe


Puščavska kulisa starodavnih zgodb.
Moderna kraljevina z bogato antično kulturo. Jordanija popotniku razkrije svojo osupljivo pokrajino, veličastne arheološke znamenitosti in tradicionalno arabsko gostoljubje. Puščavska kulisa se na njenem relativno majhnem območju hitro spreminja. Z vsakim korakom razkrijejo nove barvne nianse. To je dežela polna zgodb, vse od biblije naprej. Prepredena z mnogimi izjemnimi kulturami. Skozi stoletja naseljena z nomadi, biblijskimi preroki, izurjenimi trgovci in pretkanimi vojščaki. Prav vsi so pustili svoj pečat na državi in zdi se, da ni kraja, ki ne bi nosil sporočila preteklosti.

Magija Bližnjega vzhoda.
Od zelenih kanjonov do rdeče puščave. Tihi sprehodi ob barvah zahajajočega sonca, čaj na sipinah in noči pod zvezdnatim nebom. Zaplavamo v mrtvem morju in ujamemo Mojzesov razgled nad obljubljeno deželo z gore Nebo. Prav tu se skriva tudi tisto rdeče mesto - Petra, dragulj v kroni mnogih antičnih znamenitosti dežele. Nekdanja nabatejska prestolnica urezana v peščenjak, v katerem se prelivajo prav vsi odtenki rožnate barve ne pusti ravnodušnega nikogar. Enako velja za Wadi Rum, eno najlepših puščav tega sveta, kjer stopamo po stopinjah Lovrenca Arabskega. Dramatično okolje s spektakularno puščavsko kuliso, ki so jo izoblikovala stoletja naravnih procesov, so idealna scena za naš treking in potovanje v sebe.

Potovanje v sebe.
Dodano vrednost potovanja nosi strokovno delovanje Jelene Jonke, kar jača potovalno moč in nudi možnost osebne preobrazbe. Ker je rdeča nit potovanja predvsem delo na sebi, je potovanje pripravljeno tako, da si na začetku in koncu potovanja pogledamo glavne poudarke dežele, skozi katere lahko začutimo tudi veličastje prostrane puščave, v kateri preživimo večji del poti in izkoristimo tudi njeno energijsko podporo za samozdravljenje in prestopanje lastno postavljenih mej nemogočega... VIŠE