Portal sakura.si uporablja piškotke (eng. cookies), da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen. V primeru, da boste nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bomo to razumeli kot privolitev. Več informacij o piškotkih..
Se strinjam
Ne strinjam

S Jelenom Jonke v Jordanijo 8 dni


Potovanje v sebe 30.10 - 07.11.2019.


Puščavska kulisa starodavnih zgodb.
Moderna kraljevina z bogato antično kulturo. Jordanija popotniku razkrije svojo osupljivo pokrajino, veličastne arheološke znamenitosti in tradicionalno arabsko gostoljubje. Puščavska kulisa se na njenem relativno majhnem območju hitro spreminja. Z vsakim korakom razkrijejo nove barvne nianse. To je dežela polna zgodb, vse od biblije naprej. Prepredena z mnogimi izjemnimi kulturami. Skozi stoletja naseljena z nomadi, biblijskimi preroki, izurjenimi trgovci in pretkanimi vojščaki. Prav vsi so pustili svoj pečat na državi in zdi se, da ni kraja, ki ne bi nosil sporočila preteklosti.

Magija Bližnjega vzhoda.
Od zelenih kanjonov do rdeče puščave. Tihi sprehodi ob barvah zahajajočega sonca, čaj na sipinah in noči pod zvezdnatim nebom. Zaplavamo v mrtvem morju in ujamemo Mojzesov razgled nad obljubljeno deželo z gore Nebo. Prav tu se skriva tudi tisto rdeče mesto - Petra, dragulj v kroni mnogih antičnih znamenitosti dežele. Nekdanja nabatejska prestolnica urezana v peščenjak, v katerem se prelivajo prav vsi odtenki rožnate barve ne pusti ravnodušnega nikogar. Enako velja za Wadi Rum, eno najlepših puščav tega sveta, kjer stopamo po stopinjah Lovrenca Arabskega. Dramatično okolje s spektakularno puščavsko kuliso, ki so jo izoblikovala stoletja naravnih procesov, so idealna scena za naš treking in potovanje v sebe.

Potovanje v sebe.
Strokovno, poglobljeno in predvsem srčno delovanje Jelene je nevidna nit, ki spleta doživetja na poti. Osrednje vodilo potovanja je delo na sebi, katerega inituitivno prepleta v dogajanje prek njenega posluha za skupino in obenem vsakega posameznika v njej. Bogastvo doživetja, ki ga prejmemo na potovanju z Jeleno je težko ubesediti. Veličastje prostrane puščave in jakost potovanja postajajo vsak dan globje tudi del nas. Postanejo tisti košček mozaika srca, ki je gonilo našega življenja in vsakdanjika tudi ko se potovanje že davno konča.

Program potovanja

1. dan Ljubljana - Sakura center - Budimpešta - Amman. Zbor na avtobusni postaji v Brežicah (možno tudi Ljubljana). Vožnja do letališča v Budimpešti. Direkten polet v Amman. Ob prihodu v Jordanijo se po ureditvi obmejnih formalnosti odpeljemo v hotel v Madabi. Nočitev.

2. dan Planina Nebo - Madaba - Mala Petra. Zjutraj nas na goro Nebo odpelje Mojzesova zgodba. Tam ujamemo njegov razgled na obljubljeno deželo v prebujajočih barvah dneva. Obiščemo Madabo, kjer si pogledamo znameniti zemljevid svete dežele. Odpeljemo se proti jugu, v Malo Petro. Danes vstopimo v Petro skozi 'zadnja vrata' in se izognemo množicam. Stara nabatejska pot nas iz doline popelje do skritega platoja, ki nudi impresiven razgled nad dolino. Le malo naprej pa se nenadoma prikaže 'Samostan'. Vklesan v klif in mogočen se najlepše obarva v barvah poznega popoldanskega sonca. Vrnemo se v Malo Petro, kjer sredi te spektakularne okolice najdemo naš kamp. Ob večerji se prepustimo jordanskemu gostoljubju. Nočitev.

3.dan Mala Petra - Petra - Wadi Rum. Zajtrk v tradicionalnem okolju. Danes nas čaka fantastičen del Unesco-ve zapuščine in eno izmed novo izbranih sedmih čudes sveta. Zjutraj se sprehodimo skozi dolg in ozek kanjon, na koncu katerega čaka razkritje Zakladnice – najbolj znane znamenitosti tega rožnatega mesta. V barviti peščenjak so ga vklesali Nabatejci, nekoč izjemni trgovci. Trenutek, ko jo prvič uzremo se zazdi, kot da smo raziskovalci pustolovskega Indiana Jonesa. Cel dan raziskujemo to izjemno mesto – priložnosti za izjemne fotografije in kramljanja z lokalnimi beduini kar ne zmanjka. Pozno popoldne se odpeljemo k naši puščavski zgodbi v Wadi Rum. Wadi Rum je ena najlepših puščav našega planeta in ni težko ugotoviti, zakaj. Oranžno rdeči pesek in izjemne kamnite formacije, katere je skozi čas izklesala erozija. Območje je navduševalo Lovrenca Arabskega, ki ga je opisal kot 'Prostran, odmevajoč, podoben Bogu'. Namestimo se v puščavskem taboru pri beduinih, ki nam pripravijo okusen čaj in večerjo.

4. - 7. dan Wadi Rum. Za naslednje tri dni raziskujemo širno pokrajino, ki se zdi iz drugega planeta ter svoja notranja prostranstva. Prepustimo se puščavi in procesom, katere vodi Jelena. Okolica daje izjemno priložnost, da stopimo ven iz cone udobja ter se brez zunanjih dražljajev lažje umaknemo v svoj notranji svet in prečistimo svoje vzorce, zaradi katerih smo prišli na pot. Kot pove Jelena, je: ''… energija puščave tako močna, da nam pomaga k preseganju fizičnih in psiholoških omejitev. Dogajajo se spoznanja brezmejnih možnosti, ki so skrite globoko v nas in jih težko prepoznamo v vsakodnevnem življenju, zaradi preobremenjenosti in hitrosti življenja. Zato je puščava fantastično mesto, v katerem lahko v zelo kratkem času naredimo globoko preobrazbo.''

Kako bo izgledal naš dan: Dnevne hoje bo za 4 – 6 ur dnevno, preostali čas pa bomo izkoristili za celostne aktivnost, počitek, osebno doživljanje in spoznavanje puščave. Za nas skrbijo prijazni domačini, ki nam na njihov način pripravijo zajtrk, kosilo in večerjo.

8.dan Petra - Amman. Spustimo se globoko v tektonski jarek, kjer leži Mrtvo morje. Sproščujoče popoldne preživimo 'lebdeči' v slani vodi, namazani z zdravilnim blatom. Zvečer se odpeljemo nazaj v jordansko prestolnico, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti Budimpešti, kamor prispemo okrog 22h. Čaka nas še prevoz do Brežic.

9.dan Amman - Budimpešta - Sakura center. V Slovenijo prispemo okrog 3h. Sledi še prevoz do Ljubljane (doplačilo). Konec potovanja.

Karmična diagnostika v puščavi

Kako lahko puščava pripomore k globljem vstopu vase? Zakaj ravno puščava?
Zaradi pokrajine, ki nas obkroža – ta je precej enolična, enobarvna, umirjena ter peska pod nogami, ki nam ne omogoča stabilne podlage in lahkotne hoje, ostajamo brez osnovnega komforta, fizičnega ugodja ter informacij, katere v vsakodnevnem življenju brez prestanka hranijo naš um. Postajamo utrujeni, naš um nima zabave, postaja obupan in se začne 'lomiti'. Ko se 'zlomi', začenjamo spoznavati lepoto svojega bistva in življenja, v katerem živimo. Telo se čez nekaj časa utrudi, vstopa v odpor, a ga tudi preseže in po tem z lahkim korakom stopa dalje…dogajajo se čudeži!
Energija puščave je tako močna, da nam pomaga k preseganju naših fizičnih in psiholoških omejitev. Dogajajo se spoznanja brezmejnih možnosti, katere so skrite globoko v nas in jih težko prepoznamo v vsakodnevnem življenju, zaradi preobremenjenosti in hitrosti življenja. Zato je puščava fantastično mesto, v katerem lahko v zelo kratkem času naredimo globoko transformacijo. Koristno je pred potjo ozavestiti tista področja življenja, v katerih smo nezadovoljni in kjer bi želeli narediti korak naprej. V puščavi bomo šli skozi proces prehoda iz starega (nezaželjenega) v novo (željeno) stanje v vseh njegovih fazah, pri čemer bomo koristili bogato duhovno in energetsko podporo.
Namen dela v puščavi
Delo v puščavi je prvotno namenjen globokemu delu na sebi, ozaveščanju omejitev, strahov, tegob ter njihovi transformaciji. Ves čas se nahajamo v zelo zahtevnih pogojih, v katerih težko obdržimo svoje maske in prav to je odličen teren za resnično delo. Ko nam je težko, ko smo utrujeni, ko ne zmoremo več kontrolirati naših občutij, reakcij, misli. Ko se 'lomimo'. Prav v teh trenutkih se 'v živo' soočamo z našimi tegobami, poiščemo vzroke za njihov nastanek ter jih povežemo z podobnimi situacijami v življenju, kar razrešujemo skozi zelo globoke procese transformacije. Namen dela v puščavi zelo konkretno tudi čvrsta prizemljitev in opuščanje kontrole (povezovanje z željo in s prizemljenim delovanjem skozi konkretne situacije)!
Da bomo lažje šli skozi celotno puščavsko zgodbo, bomo tekom dneva delali energetske vaje, katere osvežujejo telo ter pomagajo k lažjem sprejemanju situacij ter novo ozaveščenih stanj. Pomagale bodo pri sprejemanju odločitev o spremembah, ki so moreiti potrebne za nadaljevanje kvalitetnega življenja in dela po prihodu nazaj domov. V puščavi se s seboj in svojimi občutji srečujemo neposredno. Na površino prihajajo najgloblje skriti vzorci obnašanja, strahovi, agresije. Naš cilj bo, da se soočimo s kar največ njih, ter da jih tudi v zelo povišanem stanju zavesti očistimo.
Cilj celovitega dela v puščavi je, da spoznanja in izkušnje, katera tam pridobimo (zaradi enostavnosti in energije prostora te fizične angažiranosti lahko v osmih dneh puščave pridemo do rezultata, za katerega bi potrebovali nekaj mesecev ali celo let pri delu na sebi v domačem okolju) integriramo v svoje vsakodnevno življenje.
Puščava nam omogoča popolno izolacijo, energetsko nas podpira in nam pomaga, da enostavneje pridemo skozi intenzivne procese soočanja s seboj.
Delo v puščavi je usmerjeno praktično. Delali bomo individualno, učili pa se bomo tudi prepoznavati problematiko posameznika v kontekstu skupine. Delo bo podrobno in temeljito, šli bomo do najglobje skritih slojev. Soočali se bomo s problemi v trenutku njihovega nastanka ter se na konkretnih primerih naučili reševanja s pomočjo različnih tehnik.
Za sodelovanje na potovanju ni potrebno posebno predznanje ali praksa. Program potovanja je lahko odličen izziv tako za začetnika, kot tudi za izkušenega duhovnega iskalca.


Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje ter predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna od vremenskih in drugih pogojev, pa tudi od potreb posameznikov in cele skupine, ki jih na kraju samem ugotovi bioterapevtka Jelena Jonke in se nanje ustrezno odzove. V tem okviru si pridržujemo pravico do spremembe programa. Program potovanja je narejen tako, da je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki so že sodelovali na podobnih delavnicah.
Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja v skladu z voznimi redi letal ali drugimi okoliščinami

Cena potovanja pri 9 – 10 udeležencev: 1490 eur + letalska karta
Cena potovanja pri 11 – 12 udeležencev: 1440 eur + letalska karta
Cena potovanja pri 13 – 15 udeležencev: 1390 eur + letalska karta


Cena vključuje:
• 1 x nočitev v hotelih 3*
• 3 x nočitev v urejenem kampu (MalaPetra, Wadi Rum)
• 3 x nočitev v puščavskem kampu
• 7 x zajtrk
• 7 x kosilo
• 6 x večerja
• vse prevoze z avtobusom ali kombiji in džipi
• lokalne vodnike
• slovenskega vodnika
• duhovno in energijsko delo bioterapevtke in karmične diagnostičarke Jelene Jonke
• jordan pass (okvirno 95 EUR), ki pokrije vstopnine (Petra, Wadi Rum, Nebo, Madaba) in jordanski vizum,
• vse stroške priprave in organizacije potovanja

V ceni ni vključeno:
• povratna mednarodna letalska karta (Budimpešta - Amman) in vse letališke pristojbine - cena ob zgodnji prijavi se giblje od 200 eur ( 2019)
• doplačilo za enoposteljno sobo (velja za nočitve v hotelih in penzionu) 150 eur
• dodatno zdravstveno zavarovanje
• vstopnina za plavanje v Mrtvem morju (okrog 20 EUR),
• priporočljive napitnine 60 EUR
• zavarovanje odpovedi


Namestitve:
Hotela v Petri in Ammanu sta pijetna in čista, lokalne kategorizacije 3*. Šotori v urejenih kampih so za dve osebi, v njih so postavljene postelje. Kopalnice so skupne, deljene za ženske in moške. V puščavi nam naša lokalna ekipa postavi kamp na idiličnih pozicijah puščave.
Prehrana
Jordanski rek pravi: “Tudi ko si sit, lahko poješ še 40 grižljajev”. Pove nam veliko o ljubezni do hrane in o gostoljubju v deželi. Hrana je tu okusna, raznovrstna in v velikih količinah. Vse se začne z meze, katero predstavlja bogato obložena miza z raznimi prigrizki in namazi, med katerimi je najbolj priljubljen hummus, čičerikin namaz s sezamovo pasto tahini in olivnim oljem. Vedno postrežejo zraven tudi tanek arabski pita kruh. Vanj povijejo tudi najljubši uličen prigrizek falafel – čičerikini polpeti. Od glavnih vegeterijanskih jedi je najbolj priljubljena Mujadara – začinjena mešanica riža in leče, katero zna pripraviti skoraj vsak domačin.
Na potovanju imamo vključene zajtrke v hotelih, med trekingom v Wadi Rumu pa tudi kosila in večerje.
Aktivnost
Srednja. Vsak dan bomo hodili 5-6 ur. Aktivnosti so vezane na sprehode skozi puščavo, Petro in v naravnem rezervatu Dana.
Prevozi
Vozili se bomo z zasebnim kombijem oz. mini-avtobusom, za vstop v puščavo in doseganje nekaterih točk v puščavi bomo uporabili terenska vozila.
Dokumenti in vizumi
Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam do časa zagotovi vse prave dokumente.
Za vstop v Jordanijo državljani republike Slovenije potrebujemo vizum. Uredimo si ga na letališču ob vstopu v državo.
Zdravje
Obveznih ali priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj.
Podnebje
Jesen je eden najlepših obdobij za obisk Jordanije. To je suho obdobje in temperature na jugu niso previsoke. V času našega potovanja se dnevne temperature gibljejo med 20 in 25°C na jugu (Petra in Wadi Rum), ter 15 - 20°C na severu (Madaba, Amman). Ponoči se temperature spustijo tudi do 10°C, lahko tudi kakšno stopinjo nižje.
www.wunderground.com.
Skupina in ekipa
Velikost skupine je med 9 in 15 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo karmična diagnostičarka Jelena Jonke, slovenski vodnik, lokalni vodnik in vozniki.
Planirani stroški
Povprečno 100 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Napitnine in doplačila niso vštete v ta znesek.


Info o potovanju - Ana: 040/230 - 721 ana.mikos@gmail.com
Info o plačilih, zavarovanjih: Abctour d.o.o. 01 431 43 14 info@abctour.si

Minimalno število potnikov: 9
Priprava potovanja: 26. maj 2019
Organizator potovanja: ABCTOUR D.O.O., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana-Šentvid, www.abctour.si

Splošni pogoji poslovanja: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji)